Kemin Arina Areenalla pelailtiin viikonloppuna myös Tojkin väreissä
11.12.2017 9:25 Uutiset / Pääsivusto

Turnauksissa pidetään hauskaa joukkueen kanssa otteluiden lomassa.

Viikonloppuna Arina Areenalla järjestetyssä KemiCupin Jouluturnauksessa pelattiin Tojkin väreissä useammassa eri ikäluokassa. Lauantaina ottelivat poikien -09 ja -10 -joukkueet ja sunnuntaina tytöt -05 ja poikien -05 ja -06 -joukkueet.

Joukkueille turnaukset ovat osaltaan mittari, mutta tärkeitä asioita ovat myös yhdessä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen. Joukkuelajit ovat mainioita kehittämään monenlaisia taitoja, ei pelkästään lajitaitoja. Joukkueessa saa ympärilleen hyvän porukan ja mahdollisesti jopa elinikäisiä ystäviä. Koko seura pyrkii toimimaan kasvattajana ja osaltaan tukemaan perheitä tärkeässä kasvatustyössä. Kasvattajaseurana ToJK onkin toiminut ansiokkaasti jo useita vuosia.

Jotkut tykkäävät harrastaa ilman kilpailua ja sekin on mahdollista. Tärkeintä seuralle onkin tarjota liikkumisen riemu ja mahdollistaa hyvässä seurassa harrastaminen. Monet lapset taas pitävät turnausten tuomasta jännityksestä ja haluavat mitellä omia taitojaan toisten joukkueiden pelaajien kanssa. Joukkueet pyrkivät osallistumaan turnauksiin mahdollisuuksien mukaan ja tarjoamaan tilaisuuksia joukkueen laji- ja yhteistyötaitojen mittaamiseen.

Onnistumiset ja epäonnistumiset kuuluvat nekin joukkuelajien henkeen. Joskus voitetaan ja toisinaan hävitään, mutta niistäkin selvitään. Häviämiset eivät kerro siitä, etteikö joukkueella olisi mahdollista pärjätä. Jos voittoja pidetään tärkeinä, on kaikkien tehtävä töitä niiden eteen. Kuitenkin voittoakin tärkeämpää on reilu peli ja hyvä joukkuehenki.

Valmentajilla on näkemys sekä joukkueen että yksilöiden taidoista ja kehittämisen paikoista. Turnausten sekä pelien kautta saatu informaatio antaa valkuille eväitä harjoitusten suunnitteluun. Jatkuva kehittyminen pelaajana sekä joukkueena on sekin tavoitteena, vaikkei ehkä kilpailutoiminta olekaan se kaikista tärkein asia.

KemiCupin Jouluturnausen saldona tuli Tojkin joukkueille sekä voittoja, häviöitä että tasapelejä. Nyt ennen joululomaa joukkueet keskittyvät harrastamaan ilman varsinaista kilpailutoimintaa. Keväämmällä todennäköisesti saamme taas jännätä ja kannustaa Tojkin joukkueita turnauksissa ja peleissä.   
Lisää uutisia
Tornion Jalkapalloklubi ry.
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategoriat